Bel +31 (0)528 204 038 of e-mail ons op info@hklazuur.com, wij helpen u graag verder.
Terug naar de webwinkel
+31 (0)528 204 038

Verwerkingstips voor gerelateerde producten

 

Remmers algenverwijderaar

Aangroei van mossen en algen kunnen het impregneren van een gevel ernstig beperken. Het is belangrijk alvorens het impregneren te starten deze biologische aangroei te verwijderen.

Mossen, algen en schimmels kunnen eenvoudig verwijderd worden met Remmers algenverwijderaar 89673.

Deze groene-aanslag en algenverwijderaar wordt opgebracht met een lage drukspuit op een droge ondergrond. Schrobben en borstelen is vaak niet nodig, na inwerking verdwijnt de groen aanslag binnen enkele dagen als sneeuw voor de zon. Eventueel kan de behandeling herhaalt worden. 

Groen verwijderaar, zéér geconcentreerd.
2,5 liter concentraat geeft ca. 100 liter algenverwijderaar. Circa 25 ml concentraat toevoegen aan 1 liter water

 

L-Lazuur UV - Houtbeits UV 2240

Het hout moet stof-, vuil-, vet- en wasvrij zijn. Toelaatbare houtvochtigheid bij naaldhout max. 15%, loofhout max. 12%. Harsrijke houtsoorten eerst met Verdunning V101 afwassen. Losse, oude lagen verwijderen. Goed hechtende, oude lagen schuren. Naaldhout alsook andere schimmelgevoelige houtsoorten buiten met HK Lazuu gronderen.

Houtbeits UV met een zachte kwast in de houtnerfrichting aanbrengen. Het beste decoratieve resultaat wordt bereikt wanneer het behandelde oppervlak na ca. 15 minuten met een droge kwast wordt nagestreken. Tenminste 2 lagen Houtbeits UV aanbrengen. Zeer goede resultaten worden verkregen wanneer er tussen de lagen door licht wordt geschuurd.

Indien het hout zijn natuurlijke uitstraling moet behouden, dan zijn 2 lagen Houtbeits UV in kleurloos UV+ aan te bevelen. In dit geval is een behandeling tegen blauwzwam met HK Lazuur kleurloos buiten noodzakelijk. Bij elke nieuwe laag wordt de kleur iets donkerder en de glansgraad groter. Altijd een proef opzetten op het te behandelen hout. Kopshout tegen water en vochtopname door meerdere behandelingen met Houtbeits UV behandelen. 

 

Hout ontgrijzer

Terrassen met een grove bezem afvegen. Andere houten oppervlakken goed afborstelen. Verfrestanten eventueel met Remmers Houtdieptereiniger verwijderen. Het hout vochtig maken. Remmers Hout-ontgrijzer met de Remmers speciale schrobber of vloertrekker gelijkmatig op het totale oppervlak ruim voldoende aanbrengen. Remmers Hout-ontgrijzer circa 15 minuten laten inwerken. Tijdens het wachten het behandelde vlak vochtig houden. Het hout in de lengterichting van de planken met Remmers speciale schrobber goed schoon schrobben. Terrassen goed met een tuinslang afspoelen. Het spoelen eventueel meerdere malen herhalen totdat er geen schuimontwikkeling meer ontstaat. Behulpzaam is hierbij het afvegen van het restwater met een grove bezem. Er mogen geen witte resten van het product achterblijven. Op zeer vergrijsde ondergronden kan de bewerking herhaald worden. Na droging van circa 1-2 dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden, kan een nieuwe laag met inachtneming van de verwerkingsvoorschriften worden aangebracht. Indien vereist kunnen sterk opgeruwde houten oppervlakken met schuurpapier worden glad gemaakt.

 

Houtreiniger intensief

Terrassen met een grove straatbezem schoon vegen. Remmers Houtreiniger Intensief met Remmers speciale schrobber gelijkmatig op het gehele terras ruim aanbrengen. Materiaalverbruik circa 200 ml/m²

Remmers Houtreiniger Intensief circa 15-30 minuten laten inwerken. Vervolgens met een tuinslang met water enigszins nat maken om de reiniger te activeren. Terrasoppervlak in de lengterichting van de planken met Remmers speciale schrobber goed schoon schrobben. Verdiepingen en groeven met de speciale Remmers borstel voor terrassen en groeven borstelen. Indien noodzakelijk vochtig maken en het schrobben herhalen. Vooral hardnekkige verfrestanten kunnen eventueel in vochtige toestand met een plamuurmes worden afgestoken. Nadat de geleiachtige substantie volledig is verwijderd het terras zeer goed reinigen met tuinslang en water en goed schoon spoelen. Het spoelen meerdere malen herhalen totdat geen schuimvorming meer zichtbaar is. Zeer behulpzaam hierbij is het verwijderen van het restwater met een grove bezem. Het gebruik van een hogedrukreiniger wordt niet aanbevolen omdat hiermee het houtoppervlak beschadigd kan worden. Na droging van het gereinigde oppervlak deze goed controleren en beoordelen of de gehele reinigingsbewerking eventueel nog herhaald moet worden zoals boven omschreven.

Indien noodzakelijk adviseren wij om eventueel nog Remmers Houtontgrijzer te gebruiken.

 

HK Lazuur

1. Maak het hout schoon en verwijder eventuele restanten olie, verf en/of lazuur met Houtreiniger intensief. Verweerde houten onderdelen kunnen voortijdig gereinigd worden met Hout-ontgrijzer. Groene aanslag vooraf behandelen met Algenverwijderaar.

2. De ondergrond moet goed droog en vetvrij zijn.

3. Vooraf en tussen de lagen in schuren is niet nodig bij HK-Lazuur.

4. HK-Lazuur in 2 tot 3 lagen met blokkwast in de houtnerfrichting aanbrengen.

5. Na circa. 12 uur is HK-Lazuur overschilderbaar.

6. Op eikenhout wordt als eerste laag HK-Lazuur kleurloos aanbevolen.

7. Bij de kleuren Wit, Hemlock, en Kleurloos altijd als eindlaag 1-2 lagen
L-Lazuur UV Kleurloos UV+ aanbrengen.


Bestellen/Meer informatie